محمدعلی باشه آهنگر: آن شب هولناک را تا صبح نخوابیدم ابراز همدردی بیش‌از ۲۵۰ سینماگر درپی شهادت آیت‌الله رئیسی و هیئت همراه بیانیه مجمع خبرنگاران و نویسندگان برای رئیس جمهور شهید «شهرام حقیقت‌دوست» پلیس شد تسلیت مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان‌رضوی برای شهادت رئیس‌جمهور واکنش ملیکا زارعی به خبر شهادت «آیت الله رئیسی» رئیس‌جمهور + عکس ویژه برنامه «شهید جمهور» درشبکه افق + زمان پخش استوری محمد معتمدی در پی شهادت آیت الله رئیسی + عکس سید جواد هاشمی: رئیسی پذیرای انتقادات بود داریوش ارجمند: رئیسی مرد عمل بود تسلیت هنرمندان مشهدی با خلق آثار هنری درباره شهدای خدمت تبیین آیت‌الله رئیسی از چرایی ورود به عرصه انتخابات در برنامه تلویزیونی «جهان آرا» + زمان پخش نصب المان سوگواری در جشنواره کن برای «آیت الله رئیسی» + عکس دعوت از هنرمندان برای روایت مقام شهدای خدمت داوود میرباقری: امید داشتیم رئیس‌جمهور یکی از بینندگان سلمان فارسی باشد تسلیت ابراهیم تاتلیس به مردم ایران «میلاد هارونی» اولین تک آهنگ ویژه شهادت آیت الله رئیسی را منتشر کرد | خادم الرضای مردم +صوت محمود پاک نیت: رئیس جمهوری پرتلاش را از دست دادیم صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۱ خرداد ۱۴۰۳ اندوه اهالی فرهنگ و هنر مشهد در پی شهادت رئیس‌جمهور مردمی
سرخط خبرها

«مکتب تفکیک: تاریخ و گفتمان» به بازار آمد | کتابی دربارهٔ مکتب معارفی خراسان

  • کد خبر: ۲۲۳۲۵۴
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۵
«مکتب تفکیک: تاریخ و گفتمان» به بازار آمد | کتابی دربارهٔ مکتب معارفی خراسان
به‌تازگی، پژوهشی جدید دربارهٔ «مکتب تفکیک» انتشار یافته است که بر تاریخ فکری خراسان بزرگ، به‌ویژه مشهد، نوری تازه می‌تاباند.

شهرآرانیوز؛ میرزا مهدی غروی اصفهانی (۱۳۰۳-۱۳۶۵ هـ. ق.)، فقیه نامی، پس از مهاجرت به مشهد و حضور در مدرسهٔ «پریزاد»، به‌تدریج، منظومهٔ شناختی خاصی را بنیاد نهاد که امروز آن را به نام «مکتب تفکیک» می‌شناسیم. در این نظام اندیشگانی، مشخصاً، دین در برابر فلسفه و عرفان قرار می‌گیرد. بنا بر اصول مکتب تفکیک، در کار شناخت، راه دین از راه این‌دو جداست، و شناختی که از دین، و با استناد به ظاهر قرآن و احادیث، حاصل می‌شود برتر از شناختی است که فلسفه و عرفان به‌دست می‌دهند.

«مکتب تفکیک: تاریخ و گفتمان» به بازار آمد | کتابی دربارهٔ مکتب معارفی خراسان

این مکتب فکری تا به امروز، یعنی به‌مدت حدود ۱۰۰ سال، در مشهد دوام آورده است و، بنابراین، بررسی آن در شناخت فضای معنوی این شهر بسیار مؤثر است. خوشبختانه، تا کنون، نوشته‌های بسیاری در این باره چاپ و منتشر کرده‌اند که از جملهٔ آن‌ها می‌توان به کتاب‌های مکتب تفکیک، اثر محمدرضا حکیمی (یکی از نمایندگان مهم این نحله)، و سودای تفکیک، اثر سیدحسن اسلامی اردکانی (از منتقدان این روش) اشاره کرد. اما تازه‌ترین کتاب در این زمینه اثری است از حسن انصاری، پژوهشگر باسابقهٔ فلسفه و کلام اسلامی.

ناشر کتاب در معرفی آن، که مکتب تفکیک: تاریخ و گفتمان نام دارد، چنین آورده است:

مکتب معارفی خراسان که در چند دههٔ اخیر بیشتر تحت عنوان «مکتب تفکیک» شناخته می‌شود، با وجود آنکه از عمرش حدود هشتاد سال بیشتر نمی‌گذرد، اما یکی از مؤثرترین مکاتب فکری و اعتقادی شیعهٔ امامیه به‌شمار می‌آید و ادبیات و بحث‌های گسترده و پرشماری را تولید کرده و یا دامن زده است. در دفتر حاضر، پیشینهٔ تاریخی، مبانی مذهبی و فکری و همچنین گرایش فلسفه‌ستیزی این مکتب و نتایج آن در سپهر اندیشگی و دینی تشیع امامی به‌بحث گذاشته شده است.

کتاب مکتب تفکیک: تاریخ و گفتمان، نوشتهٔ حسن انصاری، را انتشارات «علمی» در ۲۷۲ صفحه و به‌قیمت ۳۵۰هزار تومان چاپ و منتشر کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->